بسم الله الرحمن الرحیم
و إن يريدوا أن يخدعوك فإن حسبك الله هو الذي أيدك بنصره وبالمؤمنين
جوامع
سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب‌الله لبنان: بیانات در جشن سیزدهمین سال‌گرد پیروزی حزب الله در جنگ 33 روزه

بیانات

24 مرداد 1398

سخنرانی سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان، در جشن سیزدهمین سال‌گرد پیروزی حزب الله در جنگ 33 روزه

|فیلم|صوت|
در حال ترجمه
بخش‌هایی از متن بیانات:

فرازها:

امروز شاهد آبادانی گسترده و پروژه‌های بزرگ اقتصادی در جنوب لبنان هستیم و مردم بی هیچ نگرانی و حتی کم‌ترین احتمال تجاوز اسرائیل تعطیلات خود را در این مناطق می‌گذرانند. این ساخت و سازها به دست خود مردم و با پول مهاجران لبنان [که بیش از جمعیت داخلی این کشور هستند] انجام شده است. امریکا در همه‌جای جهان جنگی بی‌امان را علیه این مهاجران آغاز کرده است چون این‌ها یکی از عوامل قدرت کشور هستند. وقتی مهاجران می‌آیند در این مناطق سرمایه‌گذاری می‌کنند یعنی این‌جا را خانه‌ی خود می‌دانند و آینده‌ی خود را در این منطقه می‌بینند.

قدرت و عزت و آزادی و اقتدار امروز لبنان محصول تلاش‌ها و جان‌فشانی‌های مقاومان و تحمل هزینه توسط خانواده‌های ایشان است. گرچه این تلاش‌ها پنهان هستند اما شما امروز در حال لمس نتایج آن هستید.

با وجود این‌که نخست‌وزیر لبنان امروز امریکاست اما مشکلی نیست که بگوییم جنگ ۳۳ روزه با دستور و طراحی امریکا صورت گرفت و اسرائیل فقط ابزار بود. این جنگ مکمل اشغال افغانستان و عراق توسط امریکا بود. نخست وزیر، وزیر دفاع و رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل همه تازه چند ماه بود که در این مناصب قرار گرفته بودند و امکان ندارد افرادی که تازه در یک جایگاه قرار گرفته‌اند دست به چنین جنگ بزرگی بزنند. اسناد نشان می‌دهد اسرائیل فقط می‌خواست به عملیات اسیرگیری لبنان در مرز پاسخ بدهد اما از امریکا دستور رسید باید وارد جنگ شوید. هدف این جنگ نابودی مقاومت لبنان و فلسطین سپس سرنگون کردن حکومت سوریه و بعد از آن ریشه‌کن کردن مقاومت نوپا ولی جدی عراق و منزوی کردن و محاصره‌ی ایران بود. اگر به یاد داشته باشید برخی تحلیل‌گران خودباخته‌ی منطقه در آن ایام از ورود خاورمیانه به عصر امریکا برای ۲۰۰ سال سخن می‌گفتند.

پایان جنگ ۳۳ روزه نه به علت فشارهای بین المللی بود، نه فشارهای عربی که اصولا وجود نداشت و نه بیداری وجدان جهان به واسطه‌ی تصاویر جنایت‌های اسرائیل. پایان این جنگ تنها یک علت داشت و آن پی بردن امریکا و اسرائیل به این موضوع بود که توان رسیدن به هدف‌هایشان را ندارند و طلیعه‌های فروپاشی را درون اسرائیل مشاهده کردند. اگر جنگ ادامه می‌یافت اسرائیل قطعا به این سمت می‌رفت. ما این را همان موقع می‌دانستیم و بنده شهادت می‌دهم برخی فرماندهان جهادی به ما پیشنهاد دادند ترک مخاصمه را نپذیریم و چند هفته‌ی دیگر ادامه دهیم تا صدمات بسیار شدیدتری به اسرائیل وارد کنیم. اما ما به علل سیاسی و اخلاقی و به خاطر مردم پذیرفتیم که جنگ تمام شود. پایان این جنگ تنها به واسطه‌ی ایمان، عزت، صداقت و شجاعت شما مردم بود.

شکی نیست که نبردهای دلیرانه‌ی تعداد اندکی از جوانان مقاومت در مقابل چند تیپ و گردان اسرائیلی موهبت الهی بود. این ایمان در دل این بچه‌ها و این هراس در دل دشمن همه کار خدا بود. نبرد مقاومان در این مربع بنت جبیل، عیناثا، مارون الرأس و عیترون یکی از مقاطع تعیین‌کننده‌ای بود که اسرائیل را کاملا از دست‌یابی به اهدافش نا امید کرد. اسرائیل اصرار داشت وارد بنت جبیل شود چون نزدیک‌ترین شهر به مرز بود و می‌توانست بگوید ما یک شهر را اشغال کرده‌ایم و آن را سکوی امیدی برای ادامه‌ی جنگ قرار دهد. همچنین وزیر دفاع یا همان جنگ اسرائیل را نصیحت کرده بودند که بنت جبیل را اشغال کند و خودش یا یکی از فرماندهان برود و در ورزشگاه آن‌جا اعلام کند که اسرائیل لانه‌ی عنکبوت نیست اما حتی به این نیز دست نیافتند. ایستادگی مقاومان باعث شد آن‌ها زیر آتش از این منطقه فرار کنند. به علت همین فرار خفت‌بار بود که آن‌ها در مسیر بازگشت در روستای عیناثا آن جنایت را آفریدند و ۱۸ نفر را که اکثرشان از یک خانواده بودند قتل عام کردند.

ما از تجربه‌ی دفاع در این مربع بهره بردیم و نقشه‌های دفاعی پیشرفته و خلاقانه‌ای برای همه‌ی روستاها و مناطقمان طراحی کردیم و به آموزش، رزمایش و انتقال تجربه پرداختیم. بار دیگر به اسرائیلیان وعده می‌دهم اگر نیرو وارد خاک لبنان کنید این بار در هر کدام از مناطق لبنان وضعیتی ۵۰۰ برابر سخت‌تر از جنگ ۳۳ روزه برایتان آفریده خواهد شد و گروهان‌ها، گردان‌ها، تیپ‌ها و تانک‌هایتان در برابر دوربین‌های پخش زنده نابود خواهند شد. امروز همه‌ی ژنرال‌های اسرائیلی اذعان دارند که حزب الله علیه اسرائیل توازن بازدارندگی ایجاد کرده و حتی اخیرا خواندم یک نفر گفته بود حزب الله و اسرائیل توازن استراتژیک دارند.

پس از مصاحبه‌ی من با شبکه‌ی المنار که همراه خودم نقشه آوردم، بچه‌ها برایم گزارشی آوردند از یک ژنرال به نام مایکل هرتزوگ که رئیس سابق بخش برنامه‌ریزی استراتژیک ارتش اسرائیل و عضو مرکز پژوهش‌های سیاسی خاور نزدیک در واشنگتن، وابسته به هیئت روابط نظامی آیپاک است. وی گفته خطرناک‌ترین بخش نقشه‌ی ایران در سوریه و لبنان، بخش موشکی است چون اسرائیل یک کشور کوچک و پوک است که اکثر مراکز مسکونی و زیرساخت‌های نظامی‌اش در مستطیلی به عرض ۲۰ و طول ۸۰ تا ۱۰۰ کیلومتر قرار دارد، یعنی ۲۰ کیلومتر بیش‌تر از چیزی که بنده در مصاحبه گفتم و حزب الله می‌تواند با تعداد کمی موشک هزینه‌ی هنگفتی به بخش‌های خطیر امنیت ملی اسرائیل وارد کند و…. یکی دیگر از ژنرال‌های اسرائیل گفته در جنگ آینده مرزی میان جبهه‌های نبرد و جبهه‌ی داخلی وجود نخواهد داشت. رئيس ستاد مشترک اسرائیل هم مدتی است جلساتی با فرماندهان ارتش می‌گذارند تا به تعریف تازه‌ای از پیروزی برسند و آن را در میان مردم تبلیغ کنند چون فهمیده‌اند در هیچ جنگی نمی‌توانند به تعریف رایج پیروزی دست یابند.

چند روز قبل در کرانه‌ی باختری شاهد عملیات اسیرگیری بودیم که یک تحول مهم به شمار می‌آید. البته عملیات به نتیجه‌ی مطلوب نرسید و مجبور شدند اسیر را بکشند. همچنین این روزها شاهد حملاتی با خودرو و چاقو بودیم. حتی نوجوانان فلسطینی دست به چنین عملیات‌هایی می‌زنند و این بسیار شهرک‌نشینان اسرائیلی را می‌ترساند.

این منطق، موضع و مصوبه‌ی خط مقاومت که در صورت حمله‌ی امریکا به ایران، منطقه به آتش کشیده خواهد شد به علت جنگ‌طلبی ما نیست بلکه تنها هدفش جلوگیری از جنگی است که کشورها را ویران، ملت‌ها را نابود و اکنون و گذشته و آینده را تباه خواهد کرد. ما به صورت شفاف این تهدید را کردیم تا بازیگران کوتاه‌قد منطقه بدانند این آتشی که دارند با آن بازی می‌کنند نه فقط انگشتان بلکه چهره و سرتاسر وجودشان را خواهد سوزاند. ما به دنبال جنگ نیستیم. این نتانیاهو، سعودی، امارات و برخی کشورهای خلیج هستند که می‌خواهند با فراخوانی ناوگان‌های نظامی از آن سوی اقیانوس‌ها جنگ به راه بیاندازند. خوشبختانه پیام به مخاطبانش رسیده و چند هفته‌ای است که دیگر صحبتی از جنگ نیست. البته نمی‌خواهم بگویم امکانش کاملا منتفی است ولی بسیار کاهش یافته است. البته حضرت امام خامنه‌ای که از همان ابتدا گفته بودند «جنگ نمی‌شود».

ما در مسائل داخلی لبنان به عنوان پیروز رفتار نمی‌کنیم و از مازاد قدرتمان بهره نمی‌بریم. اگر می‌خواستیم آن‌طور رفتار کنیم اوضاع جور دیگری بود و نیازی نیست بگویم چگونه بود. ما خواستار آن هستیم که همه‌ی طرف‌ها حتی دشمنان سیاسی‌مان در صحنه حضور داشته باشند، همکاری کنند و سهیم باشند و به دنبال حذف یا محدود کردن حجم هیچ کس نیستیم. ما می‌گوییم دولت و مجلس را فعال کنید تا به حل مشکلات مختلف کشور بپردازند. همچنین منفعت ما در این است که هیچ‌گونه برخورد سیاسی یا مردمی یا مسلحانه‌ای وجود نداشته باشد. پس از جنگ ۳۳ روزه هنگامی که پشت ما پر از خنجر بود آمدیم و گفتیم باید با همکاری یکدیگر کشور را بسازیم. امروز نیز دعوت ما همین است که هیچ کس نباید حضور دیگری را محدود کند یا دیگری را حذف کند.

حضور شما در این مراسم بخشی از جنگ و صحنه است و پیامی است که باید به دشمن و افرادی که در کمین کشور هستند مخابره شود.

 


 

بیاناتی در این رابطه با موضوعات:

دغدغه‌های امت

دغدغه‌های امت

صدر عراق/ به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر
شماره ۲۶۲ هفته نامه پنجره به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر، در پرونده ویژه‌ای به بررسی شخصیت و آرا این اندیشمند مجاهد پرداخته است. در این پرونده می‌خوانید:

-...

رادیو اینترنتی

نمایه

صفحه ویژه جنگ ۳۳ روزه
بخش کوتاهی از مصاحبه سید حسن نصرالله با شبکه المیادین به روایت دوربین دوم

نماهنگ

کتاب


سید حسن نصرالله