بسم الله الرحمن الرحیم
و إن يريدوا أن يخدعوك فإن حسبك الله هو الذي أيدك بنصره وبالمؤمنين
جوامع
سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب‌الله لبنان: بیانات در عید مقاومت و آزادسازی، نوزدهمین سالگرد آزادسازی جنوب لبنان

بیانات

3 خرداد 1398

سخنرانی سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان، در عید مقاومت و آزادسازی، نوزدهمین سالگرد آزادسازی جنوب لبنان

|عربی|فیلم|صوت|
در حال ترجمه
بخش‌هایی از متن بیانات:

فرازها:

قرار است به زودی اولین گام معامله‌ی قرن در پوشش یک کنفرانس اقتصادی در بحرین برگزار شود. همه‌ی گروه‌های فلسطینی از جمله تشکیلات خودگردان  یک موضع‌گیری جامع و اجماعی و سرسختانه در رد این کنفرانس و دعوت همگان به تحریم آن اتخاذ کردند. گاهی وقتی ما و اعضای خط مقاومت درباره‌ی فلسطین موضع‌گیری می‌کنیم، برخی می‌گویند شما کاسه‌ی داغ‌تر از آش هستید. بفرمایید این هم موضع قدرتمند و عمیق خود فلسطینان.

تحلیل‌ها، خوانش‌ها، پیش‌بینی‌ها و موضع‌گیری‌های بسیاری در این چند روز درباره‌ی تشدید تنش‌ها میان ایران و امریکا در خلیج فارس منتشر شد. بسیاری از دستگاه‌های اطلاعاتی و طرف‌های منطقه‌ای و بین المللی نیز کوشیدند به موضع حزب الله در این باره پی ببرند. بنده صحبت در این باره را تا روز قدس به تأخیر می‌اندازم چون معتقدم حوادث و تنش‌های اخیر و فشارهایی که به ایران وارد می‌شود، پیوندهایی اساسی با معامله‌ی قرن دارد.

اگر کسی اهل دنبال کردن تحلیل‌ها، اطلاعات، کنفرانس‌های داخل اسرائیل و… باشد به راحتی خواهد فهمید رژیم صهیونیستی، حزب الله را تهدید استراتژیک و اصلی خود می‌داند و می‌نامد و ده‌ها سال است جهان، دشمن و امریکا در اندیشه‌اند که چگونه می‌توانند از دست ما خلاص شوند و راه‌های ترور، فشار، افزودن به لیست سازمان‌های تروریستی، جنگ گسترده و… را نیز آزموده‌اند. آن‌ها می‌دانند که یک قدرت واقعی در لبنان وجود دارد. ما البته از این سو نام این قدرت را قدرت دفاعی، بازدارنده، حفاظتی و… گذاریم.

حوادث اخیر و رفتار امریکا با کشورهای مختلف منطقه نشان داد تنها گزینه، مقاومت و تقویت قدرت داخلی است. کسانی که این گزینه را رها کنند قربانی خواهند شد. ابتدا قدرتمندان از آن‌ها باج می‌گیرند و هنگامی که تبدیل به مهره‌ی سوخته شدند دورشان می‌اندازند.

حزب الله همان‌گونه که پیش‌تر نیز اعلام کردیم، در زمینه‌ی مناقشات اخیر مرزی، حامی مواضع و پشتیبان دولت است. ما امروز در لبنان از دو قدرت برخورداریم: قدرتی به نام حقانیت در کشمکش تملک خاک و آب و نفت سرزمینمان و قدرت توان نظامی. امریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها خوب از این دو قدرت باخبر اند و می‌دانند همان‌گونه که آن‌ها جلوی دستیابی لبنان را به نفت و گاز می‌گیرند، ما نیز می‌توانیم جلوی دستیابی آن‌ها را بگیریم و نیازی به تهدیدهای تازه از سوی بنده نیست. ما از قدرت حقانیت و قدرت توان نظامی برخورداریم و به آن آگاهیم و بر حقوقمان پافشاری خواهیم کرد و همان‌گونه که جناب نبیه بری فرمودند، به تحقق یک پیروزی بزرگ در این زمینه خوش‌بین هستیم.

کنفرانس بحرین احتمالا می‌تواند باب تابعیت‌دهی به برادران مهاجر فلسطینی در کشورهای میزبان را بار دیگر به صورت گسترده باز کند. به‌ویژه با فشارهایی که اخیرا [در دوره‌ی ترامپ] به UNRWA آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک وارد شد، ممکن است این آژانس حتی تعطیل شود. بر خلاف بسیاری از موضوعات که محل اختلاف نیروهای لبنانی است، مخالفت با تابعیت‌دهی به برادران فلسطینی در لبنان، نقطه‌ی اجماع است. همچنین همه‌ی گروه‌های نظامی، ملت و پناهندگان فلسطینی بر سر رد تابعیت‌پذیری اتفاق نظر دارند. بنده مسئولان بلندپایه‌ی لبنانی و فلسطینی را به برگزاری هر چه سریع‌تر و بدون تشریفات یک نشست دعوت می‌کنم تا بتوانیم در مقابل این خطر به یک نقشه‌ی جامع فلسطینی و لبنانی برسیم.

اگر بخواهیم تعارف را کنار بگذاریم، علت اصلی عقب افتادن بازگشت پناهندگان سوری در لبنان به کشورشان، انتخابات ریاست جمهوری سوریه در سال ۲۰۲۰ یا ۲۰۲۱ است. چه کمیته‌ی بازنگری در قانون اساسی تشکیل شود و چه نشود این انتخابات در موعد خودش برگزار خواهد شد. به همین علت اصرار شدیدی از سوی امریکا و غرب و کشورهای خلیج وجود دارد که بازگشت پناهندگان حد اقل تا این انتخابات عقب بیافتد. جز این هیچ علت بشری، امنیتی و اقتصادی دیگری وجود ندارد. و این در حالی است که هم پناهندگان سوری و هم میزبانان لبنانی از همه‌ی مناطق و فرقه‌های مذهبی از این وضعیت در رنج هستند. مسائلی هم که گاه و بی‌گاه در برخی رسانه‌های لبنان درباره‌ی کشتار و تصفیه‌ی پناهندگان بازگشته به سوریه منتشر می‌شود غلط و تنها هدفش ممانعت از بازگشت افراد بیش‌تر به این کشور است.

سال گذشته همین روزها بود که ما درگیر انتخابات مجلس بودیم و یکی از وعده‌های ما مبارزه با فساد بود. از همان ابتدا گفتیم این مسئله‌ای است که یک یا دو گروه از پس آن بر نمی‌آیند و یک مسئله‌ی ریشه‌دار درون حکومت، فرهنگ و ذهنیت این ملت است. ابتدا پی‌گیری این پرونده را تا تشکیل کابینه عقب انداختیم. در این مدت برخی فراکسیون‌های دیگر، برخی طرح‌هایی را که ما قصد ارائه‌اش را داشتیم، به مجلس تقدیم کردند و ما عقب کشیدیم چون تنها چیزی که در این پرونده برایمان اهمیت دارد، تحقق هدف است، نه این‌که چه کسی هدف را محقق کند. در هر صورت ارائه‌ی طرح‌های جدید را تا پایان بحث درباره‌ی بودجه در مجلس به تأخیر انداخته‌ایم چون بحث بودجه به همه‌ی مسائل داخلی کشور ارتباط می‌یابد و می‌تواند نقطه‌ی عطفی در زمینه‌ی مبارزه با فساد باشد.


 

بیاناتی در این رابطه با موضوعات:

دغدغه‌های امت

دغدغه‌های امت

صدر عراق/ به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر
شماره ۲۶۲ هفته نامه پنجره به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر، در پرونده ویژه‌ای به بررسی شخصیت و آرا این اندیشمند مجاهد پرداخته است. در این پرونده می‌خوانید:

-...

رادیو اینترنتی

نمایه

صفحه ویژه جنگ ۳۳ روزه
بخش کوتاهی از مصاحبه سید حسن نصرالله با شبکه المیادین به روایت دوربین دوم

نماهنگ

کتاب


سید حسن نصرالله