بسم الله الرحمن الرحیم
و إن يريدوا أن يخدعوك فإن حسبك الله هو الذي أيدك بنصره وبالمؤمنين
جوامع

بیانات

19 تیر 1396

سخنرانی سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان، درباره‌ی آزادسازی موصل و موضوعات داخلی لبنان

|فیلم|صوت|
در حال ترجمه
بخش‌هایی از متن بیانات:

فرازها:

فتوای جهاد آیت الله سیستانی علیه داعش، مدخل و نقطه‌ی عطف و آغاز نبرد عراقیان علیه داعش بود. این فتوا مردم را از سرگردانی و حیرت نجات داد چون برخی‌ها در ابتدا، ظهور داعش را یک انقلاب اسلامی یا استمرار بهار عربی قلمداد کرده بودند. این فتوا در حقیقت یک موضع‌گیری بشری و اخلاقی و متوجه ساختن مسئولیت و دعوت از همگان برای پذیرش آن بود. این فتوا ابعاد نبرد را گسترش داد و نوع نبرد را قطعی کرد چون برخی‌ها به فکر سازش، بحث و جستجو به دنبال راه حل با داعش بودند. اما این فتوای پربرکت و بزرگ آمد و ملت عراق را بیدار کرد. ایران، بزرگ‌ترین مشارکت را در نبرد عراق با داعش داشت اما همچنان مهم‌ترین بخش این نبرد، تعامل و حضور مردم و عشیره‌ها و قبایل شریف عراقی بود که جگرگوشه‌هایشان را به میادین جنگ فرستادند. قدرت و ارزش واقعی این‌جا و در حضور خود مردم عراق است که منتظر هیچ کس نماندند. نه منتظر جامعه‌ی جهانی و نه منتظر سازمان ملل و نه کنفرانس اسلامی و نه… بلکه به اراده و مردان و زنان و خون و جهاد و فداکاری خود دل بستند. این یک پند اساسی برای همه‌ی ملت‌های منطقه است. همه‌ی جریان‌ها، احزاب و نیروهای سیاسی عراق پیرامون این گزینه‌ی ملی به وحدت رسیدند. آن‌چه چشم فتنه را در عراق کور کرد، موضع علمای اهل سنت علیه داعش بود که نشان داد نبرد با داعش نبرد شیعه و سنی نیست بلکه نبرد اهل عراق با قاتلان جنایتکار است. به دلیل ترکیب جمعیتی عراق، طبیعی است که اکثر گروه‌های مردمی شیعه باشند اما در هر صورت از همه‌ی فرقه‌های عراق در میان آن‌ها وجود داشتند.

ویژگی بارز نبرد عراقیان با داعش، گوش نسپردن به خارج بود. نقش خارج از ابتدا فرونشاندن عزم‌ها و برانگیختن درگیری و فتنه و حساسیت و اختلافات بوده است. آن هم درست در زمانی که عراقی‌ها بیش از همیشه نیازمند یکپارچگی صفوفشان بودند. عراقی‌ها به هیچ کدام از دولت‌ها، کشورها و ماهواره‌هایی که به صورت غیر مستقیم از داعش حمایت می‌کردند و همچنان نیز حمایت می‌کنند گوش نسپردند و به خارج دل نبستند و به نبرد ادامه دادند و همچنان نیز ادامه می‌دهند.

آمریکا در ابتدای شکل‌گیری داعش فقط تماشاچی بود. سپس سران بلندپایه‌ی آمریکایی گفتند از بین بردن داعش نیازمند ۳۰ سال زمان است. افراد دیگری نیز اعداد ۲۵ و ۲۰ و ۱۵ سال را گفتند و کم‌ترین عدد ۱۰ سال بود. در حالی که اگر کسی به شرایط عراق و منطقه آشنا بود می‌دانست در صورت همبستگی همه‌ی نیروها از بین بردن داعش حتی یک سال نیز زمان نیاز ندارد. بیان همین ارقام توسط آمریکایی‌ها نشان می‌داد آن‌ها به دنبال استفاده‌ی سیاسی از فشار داعش برای کنترل منطقه هستند. کسانی که پیروزی امروز موصل را به آمریکایی‌ها نسبت می‌دهند دروغگو و فریبکار هستند و می‌خواهند قیمت فداکاری عراقی‌ها را پایین بیاورند. دخالت آمریکا در عراق هیچ وقت به علت اخلاق یا کمک نبوده است بلکه همیشه پای منافع بزرگ در میان بوده.



همه در داخل و خارج عراق باید احساس کنند این پیروزی، پیروزی آن‌هاست. پیروزی همه‌ی عراقی‌ها و همه‌ی ملت‌های منطقه و بلکه جهان که صبح و شام در معرض تهدید قرار دارند. داعش در موصل دست به کارهای عجیبی زد. مثلا نه‌تنها از اهالی شهر، سپر انسانی ساخته بود بلکه از اهالی خودشان نیز سپر انسانی ساختند و اگر کسی می‌خواست از آن منطقه خارج شود او را از پشت با تیر می‌زدند. داعش واقعا یک الگوی عجیب و غریب است که وجهه‌ی دین را ویران و به تمدن تجاوز کرد و چنان خدمتی به دشمنان کرد که هیچ کس تا پیش از آن چنین نکرده بود. آزادسازی شهر موصل که بزرگ‌ترین شهر اشغال‌شده توسط داعش بود، یک گام بسیار بسیار بزرگ به شمار می‌آید و نباید اجازه داده شود تنور این پیروزی سرد شود و داعش بتواند تجدید قوا کند و باید کار داعش در سوریه نیز تمام شود.

دولت لبنان از مذاکره با دولت سوریه در زمینه‌ی پرونده‌ی پناهندگان خودداری می‌ورزد. یکی از علت‌هایی که ذکر می‌کنند این است که در صورتی که ما با آن‌ها مذاکره کنیم به آن‌ها مشروعیت داده‌ایم. بنده می‌خواهم بگویم این حرف غلط است. دولت سوریه یک دولت مستقر است که سفیرانش در اغلب کشورهای جهان و همچنین سازمان ملل به استثنای چند کشور حضور دارند. مثلا نخست وزیر قبلی فرانسه دولت سوریه را فاقد مشروعیت دانست اما نخست وزیر جدید این حرف را پس گرفت. امروز اکثر کشورهای جهان به‌صورت علنی یا پنهان در حال مذاکره با سوریه هستند و تعداد مذاکره‌کنندگان بسیار زیاد است. ضمن این که دولت سوریه نیازی به مشروعیتی که شما به آن‌ها ببخشید ندارند. همچنین تماس دو کشور حتی دشمن به معنای قبول مشروعیت دولت مقابل نیست. و بالاتر از همه‌ی این‌ها این‌که امروز اپوزیسیون خارجی سوریه با دولت این کشور در حال مذاکره‌اند. پس دلیلی برای به تعویق انداختن این پرونده وجود ندارد. علت دیگری که ذکر کردند این بود که ما نمی‌خواهیم سوری‌ها را وارد زندان کنیم. این هم غلط است. طبق گزارش سازمان ملل ۵۰۰هزار پناهنده‌ی سوری به کشورشان بازگشته‌اند. این‌ها غیر از کسانی هستند که داخل کشور جابجا شده‌اند. آیا این ۵۰۰هزارنفر رفته‌اند داخل زندان؟! در هر صورت دولت ما می‌تواند با مذاکره با دولت سوریه موجب شود تعداد زیادی از پناهندگان سوری با دریافت امکانات و ضمانت‌های لازم به کشورشان باز گردند. علت دیگری که ذکر کردند این بود که نمی‌خواهیم با به نتیجه رساندن این پرونده به حزب الله قدرت بدهیم! پرداختن به این پرونده قدرت دادن به حزب الله نیست. شما به درستی به این پرونده بپردازید ما از پی‌گیری آن دست بر می‌داریم. ما هزار کار داریم و به دنبال کار جدید نیستیم. ما به علت‌های اجتماعی و امنیتی و اقتصادی پی‌گیر این موضوع هستیم. همچنین گفته شد علت تعویق درمان پرونده‌ی پناهندگان این است که لبنان به ازای آن‌ها کمک‌های بین المللی دریافت می‌کند. این حرف بسیار غلط است و امیدواریم واقعا این‌طور نباشد.


 

بیاناتی در این رابطه با موضوعات:

دغدغه‌های امت

دغدغه‌های امت

صدر عراق/ به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر
شماره ۲۶۲ هفته نامه پنجره به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر، در پرونده ویژه‌ای به بررسی شخصیت و آرا این اندیشمند مجاهد پرداخته است. در این پرونده می‌خوانید:

-...

رادیو اینترنتی

نمایه

صفحه ویژه جنگ ۳۳ روزه
بخش کوتاهی از مصاحبه سید حسن نصرالله با شبکه المیادین به روایت دوربین دوم

نماهنگ

کتاب


سید حسن نصرالله