بسم الله الرحمن الرحیم
و إن يريدوا أن يخدعوك فإن حسبك الله هو الذي أيدك بنصره وبالمؤمنين
جوامع

بیانات

3 خرداد 1396

سخنرانی سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان، در عید مقاومت و آزادسازی، هفدهمین سالگرد آزادسازی جنوب لبنان

|عربی|فیلم|صوت|
در حال ترجمه
بخش‌هایی از متن بیانات:

فرازها:

باید مدام نام‌های مرتبط با ایجاد و بنیان‌گذاری و استمرار این مقاومت و آزادسازی یادآوری شود: امام رهبر سید موسی صدر (اعاده الله بخیر و رفیقیه)، سید الشهدای مقاومت اسلامی سید عباس موسوی، شیخ الشهدای مقاومت اسلامی شیخ راغب حرب، فرمانده بزرگ جهادی حاج عماد مغنیه و همه‌ی فرماندهان و شخصیت همه‌ی گروه‌ها.

نشست ریاض یک نقطه‌ی عطف مهم در تاریخ منطقه و لبنان بود. در زمینه‌ی لبنان من اطمینان می‌دهم ان شاءالله بیانیه‌ی این نشست هیچ تأثیری در شرایط داخلی لبنان نخواهد داشت. ما در داخل به این درک متقابل رسیده‌ایم که در زمینه‌ی پرونده‌های خارجی اختلاف نظر داریم. حزب الله نشست ریاض را محکوم می‌کند و جریان المستقبل آن را تبریک می‌گوید. ما در زمینه‌ی سوریه، یمن، سعودی، ایران و حتی فلسطین اختلاف داریم. ولی اشکالی ندارد چون در زمینه‌ی حفظ کشور و موضوع امنیت، اقتصاد، بازسازی حکومت، پرونده‌های داخلی، اصلاح سازمان قضایی و… اتفاق نظر داریم و با یکدیگر تسامح می‌کنیم.

موضع وزیر امور خارجه‌ی لبنان درباره‌ی بیانیه‌ی نشست ریاض که پس از خروج همه‌ی کشورها از سعودی تنظیم و اعلام شد، صادقانه و شجاعانه و مسئولانه بود. صادقانه بود چون گفته شد این بیانیه به نشست ارائه نشده است و شجاعانه بود چون معمولا حتی اگر بیانیه با نشست در میان گذاشته نشود کسی به این موضوع تصریح نمی‌کند و مسئولانه بود چون موجب یکپارچگی بافت اجتماعی کشور شد. رئیس جمهور و همچنین نخست وزیر گفتند لبنان تنها به متن قسم‌نامه‌ی حکومت و بیانیه‌ی کابینه متعهد است و بیانیه‌ی ریاض هیچ الزامی برای لبنان ایجاد نمی‌کند و این یک نقطه‌ی بسیار مثبت در رفتار سیاسی فعلی کشور است.

در بحرین یک جنبش مسالمت‌آمیز مردمی عظیم از سوی اکثریت مردم در جریان است و یک رهبر، این جنبش را با حکمت، وقار، آرامش و مسالمت و دور از خشونت راهبری می‌کند اما حکومت به جای گفت و گو و مذاکره، به مطالبات که اغلبشان اصلاحی هستند با گلوله، قتل، زندانی کردن علما، رهبران، نمادها، کشتن جوانان، زندانی کردن زنان و یورش به خانه‌های مسکونی پاسخ می‌دهد. با تضمین رئیس جمهور آمریکا که هیچ چیزی غیر از پول نمی‌شناسد رژیم آل خلیفه به اعتصاب حدود یک ساله‌ی مردم در اطراف خانه‌ی این رهبر حکیم، عالم و ضمانت بحرین حمله کرد و چندین نفر را کشت، صدها نفر را زخمی کرد و صدها نفر تا این لحظه مفقود شده‌اند و رژیم مسئول سرنوشت آن‌هاست. امروز خبر رسیده است که می‌خواهند آیت الله قاسم را به کشور دیگری بفرستند. من همین‌جا از حکومت لبنان می‌خواهم مثل عراق در مقابل این خواسته بایستد و نگذارد آیت الله قاسم را به لبنان بفرستند. ایشان باید در خانه‌اش در دراز بماند. تبعید ایشان یک عمل پست و اشتباه است.

نشست ریاض در سه سطح برگزار شد. در سطح رؤسا این نشست فقط یک مهمانی با حضور ۵۵ یا ۵۶ کشور بود که ترامپ و پادشاه عربستان و چند رئیس جمهور در حضورشان صحبت کردند و سپس گفتند پادشاه خسته شده است و همه را مرخص کردند. همچنین نه متن و نه محتوای بیانیه‌ی نشست را با رؤسا در میان نگذاشتند و حتی نمایندگان برخی از کشورها را تا فرودگاه نیز بدرقه نکردند! البته چنین رفتاری از سعودی بی‌سابقه نیست. مثلا یکی دو سال پیش وزیر دفاع سعودی برای روحیه دادن به گروهشان در برابر ایستادگی یمن اعلام کرد ائتلاف اسلامی علیه تروریسم با حضور ۳۰ کشور اسلامی تشکیل شده است اما چیزی نگذشت که برخی از آن کشورها به خود جرأت دادند و گفتند ما اصولا از این موضوع بی‌خبر بودیم. در واقع نشست ریاض دوجانبه و تنها میان سعودی و آمریکا بوده است و باقی موضوع فقط سخنرانی و سفره و شوی فشن بوده.

نشست ریاض با هدف تعظیم و تکریم و تجلیل از ترامپ برگزار شد اما چرا؟ مگر این ترامپ نبود که در میان نامزدها بیش‌ترین توهین را به اسلام به عنوان یک دین و مسلمانان و سعودی و کشورهای خلیج روا داشت؟ مگر همین ترامپ نبود که گفت سعودی گاو شیردهی است که باید دوشیدش و سپس کشتش؟ مگر همین ترامپ اولین رئیس جمهوری نبود که بلافاصله پس از تکیه زدن بر مسند، ورود مسلمانان و توابع هشت کشور اسلامی را به آمریکا ممنوع کرد؟ پس این همه حاتم‌بخشی مالی و سیاسی برای چیست؟ آن هم به این رئیس جمهور که هر روز احتمال دارد عزل شود و معلوم نیست سرنوشت این پول‌ها که به او بخشیده‌اند چه خواهد شد. جا دارد از علمای سعودی استفتا کنند آیا بزرگداشت پیامبر(ص) و گرفتن تولد برای ایشان حرام است اما بزرگداشت ترامپ و این بخشش‌ها به او حلال است؟! البته این‌ها بحث‌های درون‌دینی خودمان است. در هر صورت بنده به شما می‌گویم سعودی چرا این کارها را کرد. سعودی همه‌ی این رشوه‌ها را به رئیس جمهور آمریکا داد تا از سعودی و جایگاهش در منطقه دفاع کند چون امروز همه‌ی جهان و همه‌ی رسانه‌ها فهمیده‌اند که سعودی کانون تروریسم است و داعش در دبستان کتاب‌های شیخ محمد بن عبدالوهاب را درس می‌دهند و القاعده و طالبان فرزندان سعودی هستند. و بنده می‌گویم هیچ کدام از این هزینه‌ها نخواهد توانست وجهه‌ی سعودی را اصلاح کند.

هدف بعدی سعودی از نشست ریاض، مرکزیت دادن به خود در مناسبات منطقه بوده است و این‌که به آمریکا بگوید من همه‌ی کشورها را به صف می‌کنم. همچنین ملک سلمان موضوعی را در سخنرانی‌اش گفت که سعودی‌ها سال‌ها در دل داشتند. او گفت: ایران از لحظه‌ی پیروزی انقلاب خمینی در ایران، مسئول و مرکز تروریسم جهانی است. بله، ایران به جنبش‌های مقاومت لبنان و فلسطین در برابر اسرائیل و به دولت عراق در حالی که نزدیک بود داعش به نجف و کربلا و بغداد برسد کمک کرد. شما سال‌هاست مهد وهابیت بوده‌اید و همه‌ی مسلمانان را تکفیر کرده‌اید و ایران از ابتدای انقلاب منادی وحدت، تقریب، هم‌زیستی و همکاری در زمینه‌ی نیکوکاری بوده است. آفتاب آمد دلیل آفتاب. این موضوع قابل انکار و پوشاندن نیست و امروز همه‌ی جهان به این موضوعات پی برده‌اند.

یمن دو سال و نیم است تحت محاصره، گرسنگی و بمباران‌های کور است. این تروریسم نیست؟ این تروریسم دولتی است؛ تروریسمی که به انسان و غیر انسان، بیمارستان، دانشگاه، مزرعه و… رحم نمی‌کند. امروز می‌گویند می‌خواهیم کمی دارو به یمن بفرستیم. چه کسی دو سال و نیم است یمن را محاصره کرده؟! و جهان ساکت است. این سکوت یک جنایت اخلاقی و بشری و تاریخی است که جهان در حال ارتکاب آن است. سعودی‌ها امروز دست به دامن ترامپ شده‌اند چون شکست‌هایشان در منطقه و این ناکامی در یمن امروز در حال بازتاب بر روی وضعیت داخلی، روابط شاهزادگان، ملت و اقتصادشان است.

یکی دیگر از اهداف نشست ریاض، ارعاب علیه خط مقاومت بود. مشخصا از حزب الله و حماس نام بردند. سعودی از آمریکا می‌خواهد مستقیما با این خط رو در رو شود. این‌ها به آمریکا گفتند هر چه پول می‌خواهی بردار و فلسطین را هم در طبق اخلاص گذاشتند فقط به این دلیل. از ایران شاه آن‌چنان تعریف می‌کردند که گویی شاه با کشورهای خلیج با تکبر برخورد نمی‌کرد. عکس‌هایش هنوز در اینترنت هست. گویی این‌ها عادت کرده‌اند که به آن‌ها توهین شود. اما اگر ایران پس از انقلاب بیاید و بخواهد از موضع برادری با آن‌ها وارد تعامل شود از او خشمگین می‌شوند. سعودی‌ها با وجود تنگنای اقتصادی داخلی، هر چه آمریکا خواست به او بخشیدند تا بلکه آمریکا را به مواجهه‌ی مستقیم و منزوی کردن و تجاوز به ایران وادارند. ۱۱۰ میلیارد دلار معامله‌ی رسمی صورت گرفت و بعضی رسانه‌ها گفتند ۴۸۰ میلیارد دلار قرارداد اقتصادی میان شرکت‌های سعودی و آمریکا بسته شد. اما هیچ کس از صدها جوان فلسطینی که این روزها در ۳۸ یا ۳۹امین روز اعتصاب غذا به بیمارستان منتقل شدند صحبت نکرد. هیچ کس حاضر نشد کوچک‌ترین حرفی بزند که خاطر ترامپ را رنجیده کند. معلوم نیست در زمینه‌ی فلسطین چه‌ها بخشیده‌اند. الله اعلم. برخی‌ها از نشستی نزدیک در شرم الشیخ صحبت می‌کنند. در هر صورت در هیچ کدام از صحبت‌های پس از ریاست جمهوری ترامپ تا این لحظه هیچ اشاره‌ی مثبتی در زمینه‌ی هیچ کدام از مسائل فلسطین وجود نداشته است.

در نشست ریاض پادشاه اردن، رئیس جمهور مصر و امیر کویت صحبت کردند ولی به موضوع ایران نپرداختند در حالی که طبیعتا این نشست قرار بود علیه ایران باشد. همین نیز نشان می‌دهد که سران حاضر خبر نداشتند قرار است چه چیزی رخ دهد. در هر صورت همه‌ی این فعالیت‌ها علیه ایران هیچ نتیجه‌ای ندارد. این نشست در حالی برگزار شد که ۴۲ میلیون نفر معادل بیش از ۷۳٪ واجدین شرایط در انتخابات ایران شرکت کردند. انتخاباتی که فقط ۶۵۰هزار نفر مسئول رأی‌گیری بودند. ما در لبنان به این کوچکی نمی‌توانیم همه‌ی انتخابات را در یک روز برگزار کنیم و استان به استان برگزار می‌کنیم. در ایران چنین انتخاباتی با وجود همه‌ی حرارتی که داشت در یک روز و بدون حتی یک درگیری یا شلیک یک گلوله یا زخمی شدن یک نفر برگزار شد. اما برگزار کنندگان نشست ریاض حتی نمی‌دانند صندوق رأی چیست. اگر صندوق رأی را بگذاری جلوشان می‌پرسند این ظرف تخم مرغ است یا پنیر یا ماست؟ و تنها شیوه‌ی تعاملشان با ملت از طریق بیانیه دادن است! این نشست نمی‌تواند هیچ نتیجه‌ای داشته باشد چون دهه‌هاست سعودی‌ها از هیچ تلاشی برای تضعیف ایران فروگذار نکرده‌است اما قدرت، استحکام، حضور و نفوذ ایران روز به روز در حال افزایش است. اجازه دهید در کنار توصیف، کمی هم به عنوان یک شهروند عربی مسلمان، حکومتی را که ادعای اسلام دارد نصیحت کنم. بنده به حاکمان سعودی می‌گویم درگیری، کینه و جنگ را کنار بگذارید. تنها راه حلْ گفت و گو و مذاکره با ایران است و ایران نیز آماده است. ادامه دادن این مسیر هیچ نتیجه‌ای جز شکست بیش‌تر شما و ریخته شدن خون‌های بیش‌تر ندارد.

سعودی در یمن هر چه در توان داشته از سرتاسر جهان نیروهای مزدور و ارتش‌ها را آورده و همه‌ی اهداف هوایی را زده است و هیچ آینده‌ای جز ناکامی نظامی و سیاسی بیش‌تر ندارد. در عراق نیز کار گروه‌های تکفیری مورد حمایت سعودی تمام است. ملت، احزاب و علمای عراق اتفاق نظر دارند که باید کار داعش در این کشور تمام شود. اجازه دهید برای این نیروی پشتیبانی ۳۸هزارتایی که برای مبارزه با داعش در سال ۲۰۱۸ درست کرده‌اید از شما تشکر کنم اما ان شاءالله سال ۲۰۱۸ در منطقه‌ی اطراف ما چیزی به نام داعش وجود ندارد.

سعودی در زمینه‌ی حزب الله و گروه‌های مقاومت نیز هیچ کاری نمی‌تواند بکند. ترامپ گفت سعودی در حال مبارزه با تروریسم است و مثال زد دیروز سعودی نام یکی از فرماندهان حزب الله را وارد لیست‌های تحریم کرده است! دستتان درد نکند. این فرماندهان مقاومت لبنان و فلسطین که شما آن‌ها را به مرگ و شهادت تهدید می‌کنید از ابتدای راه می‌دانستند چه در انتظارشان است. ما از اوایل دهه‌ی ۸۰میلادی در لیست سازمان‌های تروریستی و تحریم هستیم و علیه ما جنگ رسانه‌ای وجود دارد و هیچ نسبت ناروایی نیست که به ما داده نشده باشد. صدها میلیون دلار برای خدشه‌دار کردن وجهه‌ی ما خرج شده است. مقاومتی را که شهیدانی همچون شیخ احمد یاسین، فتحی شقاقی، سید عباس موسوی و عماد مغنیه داشته است نمی‌توانید با مرگ تهدید کنید. «به خدا انس علی بن ابی طالب با مرگ، بیش‌تر از انس طفل شیرخواره با سینه‌ی مادرش است.» و مثل علی اکبر می‌گوییم:«اگر بر حق باشیم، دیگر مهم نیست که ما سراغ مرگ برویم یا مرگ سراغ ما بیاید.» و ما در لبنان، عراق، ایران، یمن، افغانستان و داخل سعودی در خانه‌های خود نوجوانانی ۱۱ یا ۱۲ ساله مثل قاسم بن الحسن داریم که مرگ را از عسل شیرین‌تر می‌دانند. بدترین چیزی که می‌تواند نتیجه‌ی این نشست باشد چیست؟ این‌که آمریکا به منطقه برگردد؟ مگر نبود؟ مگر در عراق نبود و سوریه و ایران را به حمله‌ی نظامی تهدید نکرد؟ اما سپس شکست خورد. قرآن می‌فرماید:«مسلماً کسانی که کافرند، اموالشان را هزینه می کنند تا مردم را از راه خدا بازدارند، و به زودی همه‌ی اموالشان را خرج می‌کنند؛ سپس برای آنان مایه‌ی حسرت و ندامت می‌شود و آن‌گاه مغلوب می‌شوند. (انفال/۳۶)». ما به هم‌پیمانانمان و همه‌ی کسانی که در کنارشان می‌جنگیم اعتماد داریم ولی ترامپ دیروز به این‌ها اعلام کرد مسئولیت این جنگ‌ها بر عهده‌ی خودتان است و از ما توقع نداشته باشید به‌جای شما بجنگیم. همچنین امروز دبیرکل ناتو گفته است به ائتلاف مبارزه با داعش خواهند پیوست. خیلی زود یادشان افتاده است! اما در هر صورت شرط گذاشته که ما صرفا از آسمان می‌جنگیم و نیروی زمینی نمی‌آوریم.


 

بیاناتی در این رابطه با موضوعات:

دغدغه‌های امت

دغدغه‌های امت

صدر عراق/ به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر
شماره ۲۶۲ هفته نامه پنجره به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر، در پرونده ویژه‌ای به بررسی شخصیت و آرا این اندیشمند مجاهد پرداخته است. در این پرونده می‌خوانید:

-...

رادیو اینترنتی

نمایه

صفحه ویژه جنگ ۳۳ روزه
بخش کوتاهی از مصاحبه سید حسن نصرالله با شبکه المیادین به روایت دوربین دوم

نماهنگ

کتاب


سید حسن نصرالله